Wie ben je en wat doe je in het dagelijkse leven?

Ik ben Jelmer van Nijen. Ik woon in Nijverdal, samen met mijn verloofde Anouk en werk bij Fizie in Hardenberg als procesmanager. In mijn vrije tijd sport ik graag. Crossfit is de sport waar ik een aantal keren in de week mee bezig ben. Daarnaast vind ik het leuk om met mijn brommertje de omgeving te verkennen. Uit eten gaan is ook iets wat ik graag doe, dus hopelijk is dat snel weer mogelijk!

Waarom ben je lid van de JCI Vechtdal?

Ik ben lid geworden door mijn vorige werkgever, deze gaf mij de tip dat de JCI (Junior Chamber International) wellicht goed zou kunnen zijn voor mijn persoonlijke ontwikkeling. In eerst instantie twijfelde ik op de JCI wel wat voor mij was, eerlijk gezegd was ik achteraf gezien meer bang voor het onbekende. Maar ik heb er toch voor gekozen om het kans te geven, en met succes!

Ik heb ontdekt dat de JCI een toegankelijke, interessante vriendelijke club is. De keuze om lid te worden was dan ook snel gemaakt.

Op welke manier helpt de JCI Vechtdal jou? 

Ik krijg adviezen op verschillende vlakken. Er is altijd wel iemand binnen de club met expertise over een bepaald onderwerp. Of iemand met een expert in zijn of haar netwerk. Daarnaast vind ik de dynamiek geweldig binnen de commissies en vergaderingen. Dit komt ook doordat je met een veelzijdige groep mensen bent met eigen interesses, kwaliteiten en persoonlijkheden. Dit zorgt er tevens voor dat er mooie samenwerkingen en ontwikkelingen tot stand komen. 

Vooral het netwerk in de regio helpt mij, aangezien ik zelf buiten het Vechtdal woon. Het is voor mij een continu leerproces. Ook de rollen die je tot je kunt nemen in de club zijn erg fijn, aangezien je niet alle rollen kan vervullen in je eigen professie. Dit zorgt voor een mooie persoonlijke ontwikkeling op verschillende vlakken. 

Wat is het onderscheidend vermogen van de JCI Vechtdal voor jou?

Ondanks de regels die er zijn binnen de club, is het een laagdrempelige no-nonsens club. Natuurlijk wordt er wel wat van je verwacht maar er zijn geen dwangmatige regels. De JCI overkoepelt een breed spectrum doordat deze club niet in een bepaalde hoek wordt gezet. Je kan druk zijn met de club, maar het voelt niet als een verplichting. Er wordt wel van je verwacht dat je je voor de volle 100% in zet, maar dit voelt zeker niet als een last. 

Learning by doing is het motto van de JCI

Hoe pas jij dit motto toe?

Ik pas dit motto vooral toe door niet te snel nee te zeggen en de uitdaging aan te gaan. Soms weet je van tevoren dat het je tijd en energie gaat kosten, maar dit moet je doen om buiten je comfortzone te gaan. Uiteindelijk kun je altijd terugvallen op je kamergenoten, wanneer iets toch niet helemaal gaat zoals je van tevoren had bedacht. Dit maakt dat het altijd goed komt. 

Heb je nog eventuele toevoegingen? 

Ja. Een boodschap voor eenieder dit leest en zit te denken om lid te worden van een netwerkclub zoals de JCI. 

Doe het gewoon! Proef er een keer aan en probeer het nog een keer.

Het zal je positief verrassen!